
Hakkımızda
SEDEF makina plastik ve kalıp 1980 Yılında istanbul'da kuruldu.
Faaliyetlerine enjeksiyon makina imalatı ve plastik üretimleriyle devam etti.
1990 Yılında Plastik kalıbı imalatına girdi.
1998 Yılında üretim yaptığı enjeksiyon makinası imalatını bıraktı.
1999 Yılında farklı sektörler de üretimine devam eden SEDEF MAKİNA
2004 Yılında mevcut makina parkuru ile beraber müşterilerine plastik
fason baskı, plastik kalıp üretimi konularında çözüm ortağı oldu.
Halen bu alan da faaliyetlerine devam etmektedir. Referans olabilecek sektörler aşağıdaki gibidir;
1- Otomotiv
2- Mutfak ve Ev Eşyaları
3- İnşaat ve Yapı malzemeleri
4- Kullan at gibi türev ürünler
5- Elektrik ve Elektronik parça seri üretimleri
6- Medikal
Kalite Anlayışı
Müşterilerimizin beklentilerini karşılayan, aydınlatma tekniğinin en güvenilir şekilde hayata geçirildiği, yasal mevzuatlara uygun, çevre dostu, kaliteli aydınlatma ürünlerini geliştirirken ve üretirken,
• Kalite standartlarının gereklerini yerine getirecek şekilde, kalite yönetim sistemimizin sürekli iyileştirilmesini,
• Çalışanların yetkinliklerini arttırıp, katılımcı olmalarını,
• Verimliliği arttırarak rekabetçi kalabilmeyi, esas alırız.
Plastik hammaddenin, yüksek sıcaklıkta eritilmesi ve bir kalıp içerisine enjekte edilmesi ile gerçekleştirilen imalat yöntemine plastik enjeksiyon adı verilir. Plastik enjeksiyon ile üretim metodu endüstriyel alanlarda çokca kullanılmaktadır. Yaşamın içerisindeki en küçük parçadan, en büyüğüne pek çok apart plastik enjeksiyon metodu kullanılarak imal edilmektedir.
Plastik enjeksiyon işlemi, 1900'lü yılların başından beri plastik enjeksiyon makinelerinde gerçekleştirilmektedir. Günümüzde bu makineler, bilgisayar sistemleri ile entegre çalışıp en yeni teknolojiler kullanarak üretim gerçekleştirir. Enjeksiyon makineleri genellikle mengene, enjeksiyon bölümü ve kalıp kısmından oluşur.
Mengene bölümü, erimiş durumdaki plastik hammaddenin basınç altında sıkıştırıldığı kısımdır. Bu kısım aynı zamanda kalıbın iki parçası olarak değerlendirilen erkek-dişi uyumunu gerçekleştiren kısımdır. Enjeksiyon aşaması, makinenin ilgili kısmında gerçekleşir. Granül halindeki plastik hammadde enjeksiyon ünitesindeki haznede yer alır. Elektrikli ısıtıcılarla yüksek sıcaklığa ulaştırılan hammadde, eritilerek mengene kısmındaki kalıp bölümüne itilir. Bu itme işlemi, kalıbı dolduracak kadar hammadde eriyik haline getirildiğinde enjeksiyon işlemi olarak devam eder ve kalıp doldurulur.
Plastik malzeme kalıp içine enjekte edildikten ve kalıbı tam doldurduktan sonra ikinci fazda kalıptaki giriş noktasından geriye doğru kaçmaya çalışır. Bu durum malzemede hatalara, çöküntü, yamulma veya istenmeyen şekil bozukluklarına yol açabilir. Bu hareketi engellemek amacı ile enjeksiyon basıncı sonrasında tutma basıncı uygulanır. Tutma basıncının uygulama süresi, kullanılan hammaddenin özelliğine, parça ebatlarına ve ağırlığına bağlı olarak değişebilmektedir.
Kalıbı tamamen doldurup, tutma basıncı ile stabil hale getirilen eriyik hammadenin, kalıpta sertleşmesi işlemi soğutma işlemi ile gerçekleştirilir. Plastik enjeksiyon uygulamasının son aşaması olan soğutmadan sonra ürün kalıptan çıkarılarak kullanıma sunulabilir.
Genellikle üretici firmalar, hazır hale gelmiş ürün üzerinde çapak alma, düzeltme gibi işlemler uygulayarak, talep edilen ürünün hatasız ve kusursuz olarak teslim edilmesine özen göstermektedir. Plastik enjeksiyon uygulamaları günümüzde giderek artan bir teknolojik altyapıda kullanılmakta ve farklı işlemlere olanak sağlamaktadır.
Vizyon, Misyon, Değerler, İlkeler
Vizyon
Ülkemizde ve yakın coğrafyamızda faliyet gösteren müşterilerimize birinci kalite ürün tedariği yapmak ve üretmek.
Misyon
Enerji tasarrufunu ön planda tutan iş anlayışı ile beraber ürünleri üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamak
Değerler
SEDEF KALIP çalışanları iş hayatında başarı için gerekli olan faktörlerin bilincinde olarak değerler konusunda hassastırlar. Her çalışan yön birliği sağlamak ve kurum kültürünü desteklemek için değerlerin önemini bilir ve kişisel olarak ortak değerleri benimseyerek onlara uygun davranır.
» Müşteri memnuniyetini sürekli kılmak
» Çalışanların sürekli gelişimini sağlamak
» İş ahlakı kurallarına uygun çalışmak
» Yaratıcı ve yenilikçi olmak
» Takım başarısına odaklanmak
» Kaliteyi sürekli kılmak
İlkeler
» Dürüst, güvenilir ve adil olmak
» Kaynakları verimli kullanmak
» Toplumsal değerlere saygılı olmak
» Çevreyi korumak
» İyilik yapmak
» Çalışkan olmak